Tipy volejte: 773 693 460, pište redakce@prazsky-zpravodaj.cz

Využijte letos dýni jinak, než jen na polévku, a připravte dýňový cheesecake

„Dýně  je  tradiční  zelenina,  která  je  na  Valašsku  stále  velmi  rozšířená,  a  mnozí  lidé  možná  ani  nevědí,  že  ji  lze  využít  i  jinak,  než  v  podobě  obvyklé  –byť  samozřejmě  chutné  –  polévky.  Dýně má  stálé  místo  i  v  menu  restaurace  Spa  hotelu  Lanterna,  kde  ji  pravidelně zařazujeme  i  do  degustačního šesti chodového  menu  zážitkové  restaurace  Vyhlídka.  Dýně  je  zajímavá  nejen  chuťově,  ale  i  barvou,  takže  umí  hezky  rozzářit  servírovaný  pokrm,“ říká  Josef  Tydlačka,  šéfkuchař  hotelu  Lanterna,  který  pro  vás  připravil  dýňový  cheesecake!

Potřebujeme: 

250  g  dětských piškotů
125  g  másla
250  g  tvarohu
250  g  dolnopaseckého  sýru
400  g  dýně  hokaido
100  g  zakysané  smetany
175  g  cukru  moučka
3  vejce

Postup: 
1.  Dortovou  formu  o  průměru  26-30  cm  vyložíme  pečicím  papírem.  Piškoty  rozdrtíme  v  robotu  na jemno  a  přidáme  měkké  máslo.  Vzniklou  hmotu  důkladně  promícháme  a  upěchujeme  do  dortové  formy.  Uhladíme  povrch  a  vytvarujeme  nižší  okraj.  Na  chvíli  dáme  do  lednice.
2.  Dýni  hokaido  nakrájíme  na  plátky  nebo  kostky  a  pečeme  při  teplotě  180  °C  20  minut.  Pak  dáme  zchladit.  Vychladlou  ji  rozmixujeme  v  robotu  na  dýňové  pyré.
3.  Sýr  a  tvaroh  vyšleháme  s  cukrem,  smetanou  a  vejci  a  pořádně  promícháme  s  dýňovým  pyré.  Horkovzdušnou  troubu  si  mezitím  předehřejeme  na  160  °C.
4.  Vše  vložíme  do  formy  na  připravený  piškotový  základ,  uhladíme  a  pečeme  zhruba  45  minut,  až se  střed  koláče  jen  jemně  chvěje.  Po  vypnutí  trouby  v  ní  necháme  koláč ještě  zchladnout,  aby  se  nepotrhal.
5.  Cheesecake  nařežeme  na  klínky,  ozdobíme  a  podáváme  🙂

Valašsko  na  talíři:

Spa  hotel  Lanterna  je  díky  komorní  atmosféře,  klidné  lokalitě,  špičkovým  wellness  službám  a  moderní  krajové  gastronomii  ideálním  útočištěm  pro  náročné  hosty  vyhledávající  pohodovou  relaxaci  a  gastro  zážitky  v  Beskydech.  V  hotelovém  L-Spa  najdete  bazén,  saunový  svět  a  bohatou  nabídku  exotických  masáží.  Pro  náročné  gurmány  je  v  hotelu  otevřena  zážitková  restaurace  Vyhlídka,  nabízející  šesti chodová  menu  snoubená  s  lahodnými  víny  a  pořádají  zde  také  vyhlášené  tematické  gastronomické  akce,  jako  je  například  Noc  bílých  lanýžů.

Další informace najdete na www.lanterna.cz

 

Spa Hotel Lanterna

Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka

Facebook komentáře

Sdílejte články