Studentský kalendář pokřtili Antonín Kratochvíl a Halina Pawlovská

křest kalendáře

Že ze studentů Střední školy a Vyšší odborné školy reklamní a umělecké tvorby Michael a Vysoké školy kreativní komunikace rostou profesionálové svého oboru, dokázal /mimo jiné/ kalendář těchto škol pro rok 2018. Kalendář obsahuje výběr fotografických prací studentů všech tří škol; talentovaných autorek a autorů na startu profesní kariéry.

Protože na těchto školách vyučují mnohé osobnosti umělecké sféry, všichni očekávali, kdo kalendář pokřtí. Hosté, kteří se 28. 2. slavnostního křtu zúčastnili, si nejdříve prohlédli vernisáž studentských fotografií a poté již kmotry nedočkavě vyhlíželi. Rolí kmotrů se, ke spokojenosti přítomných, zhostili fotograf Antonín Kratochvíl a spisovatelka Halina Pawlowská za účasti autorů fotografií, jejich vyučujících, jednatelů všech tří škol Michala Štěpánka a Ondřeje Štěpánka. Nechyběla samozřejmě ani Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael a kvestorky vysoké školy. Křtu, který moderoval Václav Žmolík, se zúčastnila také řada osobností fotografické scény, kulturního i akademického života.

Projekt vznikl pod uměleckou supervizí pedagogů Tomáše Třeštíka, Vladimíra Kozlíka a Mariana Beneše. Jak naznačuje název, kalendář prezentuje průřez tvorbou studentů třech vzdělávacích stupňů, zastřešených značkou Michael. Střední škola vychovává profesionály již téměř čtvrtstoletí, Vyšší odborná škola byla akreditována v roce 2011. Nabídku vzdělání v roce 2016 doplnila Vysoká škola kreativní komunikace poskytující moderní studium bakalářského stupně.

Halina Pavlowská na křtu kalendáře

V kalendáři každou z těchto tří škol reprezentují čtyři fotografie, promyšleně vybrané z širokého spektra různorodých zadání. Fotografie vypovídají o talentu, tvůrčí invenci a odbornosti studentů. Odráží se v nich rovněž leitmotiv vzdělávacího systému Michael – úzké propojení teorie s praxí. Tento progresivní přístup dlouhodobě přináší vynikající výsledky, o čemž svědčí i kalendář „3 × 4“. Během slavnostního zahájení vernisáže mohli hosté také nahlédnout do kalendářů let minulých, například loňský kalendář „12“, který přinesl to nejlepší z děl Antonína Kratochvíla, Tomáše Třeštíka, Vladimíra Kozlíka a dalších fotografů – pedagogů.

Výstavu fotografií lze shlédnout v Kavárně s galerií Michael do 30. 4. 2018 na adrese: Rašínovo nábřeží 383/58, Praha 2

zdroj: kloboukfilm.cz

3 časté chyby, které mohou nepříjemně prodražit dovolenou na horách.

Práce v padesáti stupních. Řemeslníci venku úpí horkem!

Ilja Hynek

Oblíbená a zkušená věštkyně Helen Silvan vykládá karty a pořádá úplňkové rituály, po kterých se lidem plní jejich vytoužená přání.