Čtyři české kanceláře dosáhly na nejvyšší ocenění

kancelare

The Legal 500 vyhlásil výsledky svého prestižního mezinárodního žebříčku právních firem pro rok 2020. Vedle globálních právních kanceláří působících na českém trhu na první příčku v některé z kategorií pronikly také 4 české advokátní kanceláře.

Advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík je nejvýše hodnocena ve třech kategoriích, kancelář Rowan Legal ve dvou kategoriích a BBH spolu s Havel and Partners vždy v jedné kategorii.

Každoročně zveřejňovaný žebříček The Legal 500 hodnotí advokátní kanceláře na základě řady kritérií, kdy důraz je kladen na inovativnost právních rad a postupů. Žebříček zohledňuje hodnocení 300 000 klientů právních kanceláří z celého světa. V letošním roce se podařilo na nejvyšší příčku v některé z 11 hodnocených oblastí práva v konkurenci nadnárodních společností proniknout čtyřem českým kancelářím. Oproti loňskému roku skok v hodnocení zaznamenala kancelář Rowan Legal. Ta dosáhla nejvyššího ocenění (TOP tier) ve stále rostoucích oborech duševního vlastnictví a TMT (telekomunikace, media, technologie).

The Legal 500 očekává v budoucnu další posilování významu oblasti technologií a digitalizace. Svým umístěním v žebříčku Rowan Legal potvrzuje vedoucí postavení v této oblasti práva na českém trhu. „Potřeba digitalizace a technologií v současné situaci rezonuje celou společností a její význam poroste s tím, jak se bude společnost vyrovnávat se zkušenosti z probíhající epidemie COVID-19. O to více si vážíme cen nejvyšších v oblastech IP a TMT, které tradičně patří mezi hlavní pilíře služeb ROWAN LEGAL“ uvedl Josef Donát, Partner Rowan Legal. Vedle dvou TOP tier umístění dosáhla kancelář Rowan Legal na ocenění v dalších 6 z 11 hodnocených oblastech.

Z dalších českých kanceláří dosáhl Kocián Šolc Balaštík na prvenství v oborech komerčního, korporátního a akvizičního práva, daňovém právu a řešení sporů, kde nejvyššího ocenění dosáhla i kancelář BBH. Poslední českou advokátní kanceláří, která dosáhla na TOP tier ocenění byla v oblasti evropského a soutěžního práva kancelář Havel and Partners.

The Legal 500, sídlící v Londýně, již 33 let analyzuje schopnosti a kompetence advokátních kanceláří v celém světě. Každoročně sestavuje žebříček právních kanceláří s cílem poskytnout aktuální informaci o globálním právním trhu.

Tisková zpráva ROWAN LEGAL

Michaela Doležalová
Media:list

Střešní fotovoltaiky se stávají standardem pro střední třídu

Šebík

Charitativní organizace Pink Crocodile se zúčastnila se svými žáčky pražského půlmaratonu

Šebík

Evropa začíná řešit energetickou chudobu obyvatel .