Barva roku 2019 je medově hnědá

Dulux Barvou roku 2019 je Medově hnědá. Tento odstín byl vybrán světovými designéry a architekty na základě vývoje globálních trendů, poznatků a výzkumu chování spotřebitelů. Stalo se tak již po šestnácté v Mezinárodním estetickém centru značky Dulux.

Hlavním tématem se pro letošek stala myšlenka „Vpusťte dovnitř světlo“ vyjadřující nový pocit optimismu, který vzešel z výsledků výzkumů o globálních trendech. Teplý odstín barvy roku Medově hnědé (E4.22.49) uklidňuje, vyživuje, stimuluje a dodává energii, a to v závislosti na dalších barvách, které ji obklopují. „Výzkum trendů hraje při volbě barvy roku velkou roli a pomáhá našim odborníkům vyjít vstříc potřebám zákazníků. Ten poslední nám ukázal, že lidé po celém světě zažívají nový pocit optimismu a energie,“ vysvětluje Martin Brodský, Senior Brand Manager značky Dulux, a dodává: „Chceme být aktivnější, více spolupracovat a dělat věci lépe. Letošní barva roku Medově hnědá všechny tyto touhy odráží. V loňském roce se mnohých z nás dotkly globální události, a tak jsme zavřeli dveře a dali se na ústup. Teď se cítíme připraveni opět se otevřít a vpustit do svých domovů více světla.“

Volba Barvy roku 2019 inspirovala čtyři harmonické palety barev. Ty jsou navrženy tak, aby vyzývaly k aktivitě. Všechny spojuje právě myšlenka optimismu a otevřenosti.

Milovat a sdílet

Tato paleta je plná bohatě pigmentovaných odstínů, jako jsou sytě zelená, odvážná modrozelená či intenzivní terakotově červená, které podtrhuje letošní Dulux barva roku Medově hnědá a neutrální bledé tóny. V kombinaci s dřevěným nábytkem, rostlinnými motivy a jedinečnými osobními věcmi, které zdobí pokoj, vytváří vše uvolněný a útulný domov stvořený pro společný čas s vašimi blízkými. Je to místo s radostnou a příjemně otevřenou atmosférou, kde se obklopujeme lidmi i věcmi, na kterých nám záleží.

Místo pro přemýšlení a rozjímání

Vytvořte si doma jednoduchý moderní prostor, který kombinuje hotelovou eleganci s teplem domova. Místo, kde si mozek může odpočinout od hektického světa venku, od přetlaku informací, které se na vás valí ze všech stran. Obklopte se inspirativními předměty a uměním. Tato barevná paleta kombinuje příjemné neutrální tóny s dotekem růžové, intenzivní vínové a tmavě modré. V interiéru dominuje kombinace leštěného dřeva a nábytku z poloviny století, doplněna koberci s grafickými tvary a textilními výrobky.

Jednat a konat

Domov může být prostorem, který vyzývá k akci a umožňuje vyzkoušet věci bez ohledu na výsledek. Jsou to čtyři stěny, které naslouchají, když poprvé vyslovíte váš nápad. Obyvatel tohoto prostoru je nejen odvážný, ale také zábavný a právě doma čerpá energii. Hravá paleta jasných, zářivých odstínů kombinuje živelnou červenou a zelenou barvu s růžovou a modrou, podtrženou tmavě šedou a bílou. Zlaté tóny Medově hnědé zaručují, že paleta zůstává příjemná a přívětivá. Jedinečně zrenovovaný nábytek, vintage koberečky, doplňky z korku a grafické tvary, to vše je již od pohledu výsledkem aktivity a nápadů obyvatel tohoto místa.

Barvu roku 2019 Medově hnědou spolu s dalšími odstíny z letošní palety vám připraví v míchacích centrech značky Dulux. Zajímavé rady a informace najdete na www.dulux.cz nebo na https://www.facebook.com/DuluxCZ.

Pokud vás zajímá, jak letošní palety Barvy roku budou slušet právě vašemu domovu, vyzkoušejte chytrou aplikaci Dulux Visualizer, která snadno a rychle vaše pokoje virtuálně přemaluje. Vše si tak dokážete mnohem lépe představit a správně nakombinovat.

Sdílejte články