Hledejte cokoli zde na webu
DomůUdálostiTiskové ZprávyBarva roku 2019 je medově hnědá

Barva roku 2019 je medově hnědá

Dulux Barvou roku 2019 je Medově hnědá. Tento odstín byl vybrán světovými designéry a architekty na základě vývoje globálních trendů, poznatků a výzkumu chování spotřebitelů. Stalo se tak již po šestnácté v Mezinárodním estetickém centru značky Dulux.

Hlavním tématem se pro letošek stala myšlenka „Vpusťte dovnitř světlo“ vyjadřující nový pocit optimismu, který vzešel z výsledků výzkumů o globálních trendech. Teplý odstín barvy roku Medově hnědé (E4.22.49) uklidňuje, vyživuje, stimuluje a dodává energii, a to v závislosti na dalších barvách, které ji obklopují. „Výzkum trendů hraje při volbě barvy roku velkou roli a pomáhá našim odborníkům vyjít vstříc potřebám zákazníků. Ten poslední nám ukázal, že lidé po celém světě zažívají nový pocit optimismu a energie,“ vysvětluje Martin Brodský, Senior Brand Manager značky Dulux, a dodává: „Chceme být aktivnější, více spolupracovat a dělat věci lépe. Letošní barva roku Medově hnědá všechny tyto touhy odráží. V loňském roce se mnohých z nás dotkly globální události, a tak jsme zavřeli dveře a dali se na ústup. Teď se cítíme připraveni opět se otevřít a vpustit do svých domovů více světla.“

Volba Barvy roku 2019 inspirovala čtyři harmonické palety barev. Ty jsou navrženy tak, aby vyzývaly k aktivitě. Všechny spojuje právě myšlenka optimismu a otevřenosti.

Milovat a sdílet

Tato paleta je plná bohatě pigmentovaných odstínů, jako jsou sytě zelená, odvážná modrozelená či intenzivní terakotově červená, které podtrhuje letošní Dulux barva roku Medově hnědá a neutrální bledé tóny. V kombinaci s dřevěným nábytkem, rostlinnými motivy a jedinečnými osobními věcmi, které zdobí pokoj, vytváří vše uvolněný a útulný domov stvořený pro společný čas s vašimi blízkými. Je to místo s radostnou a příjemně otevřenou atmosférou, kde se obklopujeme lidmi i věcmi, na kterých nám záleží.

Místo pro přemýšlení a rozjímání

Vytvořte si doma jednoduchý moderní prostor, který kombinuje hotelovou eleganci s teplem domova. Místo, kde si mozek může odpočinout od hektického světa venku, od přetlaku informací, které se na vás valí ze všech stran. Obklopte se inspirativními předměty a uměním. Tato barevná paleta kombinuje příjemné neutrální tóny s dotekem růžové, intenzivní vínové a tmavě modré. V interiéru dominuje kombinace leštěného dřeva a nábytku z poloviny století, doplněna koberci s grafickými tvary a textilními výrobky.

Jednat a konat

Domov může být prostorem, který vyzývá k akci a umožňuje vyzkoušet věci bez ohledu na výsledek. Jsou to čtyři stěny, které naslouchají, když poprvé vyslovíte váš nápad. Obyvatel tohoto prostoru je nejen odvážný, ale také zábavný a právě doma čerpá energii. Hravá paleta jasných, zářivých odstínů kombinuje živelnou červenou a zelenou barvu s růžovou a modrou, podtrženou tmavě šedou a bílou. Zlaté tóny Medově hnědé zaručují, že paleta zůstává příjemná a přívětivá. Jedinečně zrenovovaný nábytek, vintage koberečky, doplňky z korku a grafické tvary, to vše je již od pohledu výsledkem aktivity a nápadů obyvatel tohoto místa.

Barvu roku 2019 Medově hnědou spolu s dalšími odstíny z letošní palety vám připraví v míchacích centrech značky Dulux. Zajímavé rady a informace najdete na www.dulux.cz nebo na https://www.facebook.com/DuluxCZ.

Pokud vás zajímá, jak letošní palety Barvy roku budou slušet právě vašemu domovu, vyzkoušejte chytrou aplikaci Dulux Visualizer, která snadno a rychle vaše pokoje virtuálně přemaluje. Vše si tak dokážete mnohem lépe představit a správně nakombinovat.

Sdílejte články