Tipy volejte: 773 693 460, pište redakce@prazsky-zpravodaj.cz
Hledejte cokoli zde na webu
DomůBydleníGastronomieRestauraceNová konceptová hospoda Srdcovka je na pražském Proseku

Nová konceptová hospoda Srdcovka je na pražském Proseku

Nová konceptová hospoda Srdcovka je na pražském Proseku

V Praze na Proseku byla slavnostně otevřena nová Srdcovka, konceptová hospoda Gambrinusu. Prostorná restaurace vznikla po kompletní rekonstrukci části sídlištního nákupního centra. Koncept hospod Srdcovka byl vytvořen s cílem dopřát lidem to nejkvalitnější pivo, které bude chutnat stejně jako v pivovaru.

Srdcovka si svůj název vysloužila díky lidem, kteří své povolání dělají srdcem a pivo milují. Takových srdcařů je v Gambrinusu hodně a mnoho z nich zasvětilo vaření piva celý svůj profesní život. Jejich siluety a příběhy jsou proto jedním z hlavních designových prvků interiéru hospody.

Pivo je u nás vždy ‚až‘ na prvním místě. Je to naše srdeční záležitost – odtud také vzešla inspirace pro Srdcovky. Aby si hosté vychutnali Gambrinus v nejvyšší kvalitě, čepujeme jej přímo z originálních pivních tanků, vyvinutých speciálně pro hospody Srdcovka. Připomínají pivovarské tanky, v nichž v pivovaru pivo kvasí a později leží. Krátké, po celé délce chlazené vedení k výčepu zajistí, že pivo chutná jako u nás v pivovaru,“ vysvětluje sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Hlavní roli v Srdcovce Prosek hraje Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku, kterou mimo jiné vaří i mistr varny Zdeněk Polák už déle než 42 let a piva Gambrinus navařil už přes
27 milionů hektolitrů. Jeho silueta na zdi nechybí ani na Proseku.

Restaurace Srdcovka se chce vracet i přes moderní prostředí k minulosti, k tradici klasické české hospody s českou kuchyní ve spojení s pivem nejvyšší kvality. Kapacita restaurace je 160 hostů, včetně salonku, který ale může být i otevřený.

Šéfkuchaři Tomáš Tejral a Simona Fedincová doporučují především specialitu pomalu pečený vepřový bok bez kosti. Druhým trumfem pak je trhaný hamburger, žádné mleté maso, ale trhaná pečínka.

Výčepní Jakub Kalhous a František Předosta čepují nejen tankovou dvanáctku, ale také Gambrinus Nefiltrovaný ležák, Velkopopovického Kozla Černého, ležák Pilsner Urquell, nealkoholický Birell a každý měsíc jiný speciál od plzeňských sládků v programu Volba sládků.

Foto: Petr Brodecký

Facebook komentáře

Sdílejte články