Tipy volejte: 773 693 460, pište redakce@prazsky-zpravodaj.cz

Mladý kuchař z Prahy zamířil do finále soutěže Svačina roku

Nadějný kuchař Ondřej Kubů ze Středního odborného učiliště gastronomie z Prahy 10 – Malešice se probojoval do finálové patnáctky 6. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Velké finále se uskuteční 4. prosince 2018 v pražském gastro studiu Chefparade+. Pro nejlepší školy a soutěžící jsou připraveny ceny v hodnotě 45 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost. O postup do finále usilovalo více než 140 studentů z celkem 43 středních škol.

Úkolem 15 finalistů je připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky mají časový limit 20 minut. Porotci budou hodnotit nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling.

Nejlepší vyhrává poukaz v hodnotě 7 000 Kč a soutěžící na druhém a třetím místě získají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Pořadatelská porota vyhlásí „Zvláštní cenu Rio Mare“ v hodnotě 5 000 Kč. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

O nejlepších soutěžících bude rozhodovat odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

I letos bude do hlasování zapojena veřejnost, která na facebookových stránkách Rio Mare Česko udělí „Cenu veřejnosti“ v hodnotě 5 000 Kč v tuňákových produktech. Hlasování bude probíhat od 26. do 30. listopadu. Facebooková stránka nabídne rovněž živý finálový přenos. Velké finále se koná v úterý 4. prosince 2018 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Letošní již 6. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

 

 Ondřej Kubů, Střední odborné učiliště gastronomie, Praha 10 – Malešice, Mozzarellová rolka s tuňákem Rio Mare a avokádem

Suroviny na 4 porce: 1,5 konzervy tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 280 g mozzarelly, 40 g avokáda, 20 g oliv, 100 g rajčat, lžíce krájené cibule, 40 g toastového chleba, 20 g manga, lžíce bylinkového másla, lžičku citronové šťávy LiMMi, lžičku extra panenského olivového oleje Monini, sůl a pepř na dochucení.

Postup: Vymačkanou mozzarellu zahříváme při 150°C cca 4 min. Slijeme zbylou vodu a zformujeme placku, kterou naplníme směsí tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, oliv a avokáda. Zarolujeme a rozkrojíme na půlku. Dva vzniklé kousky položíme na rajčatový salát, dochutíme čerstvě mletým pepřem, solí, chilli. Ozdobíme plátkem manga a lístky máty. Zakápneme extra panenským olivovým olejem Monini, citronovou šťávou LiMMi a podáváme s opečeným toustem potřeným bylinkovým máslem.

Facebook komentáře

Sdílejte články