Zpravodajství z Prahy, pozvánky na kulturní a sportovní akce
bezpečnost Gastronomie Restaurace

Další tvrdý zásah pro gastronomii a kulturu  

Kolkovna restaurace

Vláda ČR omezila podnikání v oblastech, které jsou z pohledu šíření nákazy statisticky méně rizikové. Kabinet se nedokázal za sedm měsíců od začátku epidemie připravit na možné scénáře vývoje; podnikatelé jsou opět vystaveni nečekaným opatřením.

SOCR ČR: Další tvrdý zásah pro gastronomii a kulturu

restauracePraha 8. října 2020 – Dnešní rozhodnutí vlády ČR v souvislosti se zamezením šíření koronaviru Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) chápe, na druhou stranu ale upozorňuje na další negativní dopady do sektoru gastronomie a kultury. Navíc se v těchto případech jedná o statisticky méně riziková ohniska šíření koronavirového onemocnění.

Opatření jsou připravena bez náležitých ekonomických kompenzací, bez nichž se ve většině restaurací či v kulturních zařízeních prohloubí existenční problémy. Celkem sedm měsíců omezování provozu, bez možnosti plánování, je pro tyto oblasti v mnoha případech likvidační.

„Vyzývám vládu ČR, aby vysvětlila, proč omezuje fungování restauračních a kulturních zařízení, když jde v obou případech o méně rizikové oblasti z pohledu šíření koronaviru. Zaráží mě, že za více než sedm měsíců od začátku epidemie, která otřásla českou společností i ekonomikou, se vracíme k překotnému rozhodování téměř z hodiny na hodinu,“ uvedl Tomáš Prouza, prezident SOCR ČR, a dodal: „Česká společnost potřebuje bojovat s nemocí, zpomalovat její šíření, ale na základě faktů. Aktuálně mně připadne, že jsme opět svědky poněkud nekoncepčního plánování.“

Mgr. Martin Pitro

mpitro@ddem.cz

Podobné příspěvky

Česká Chuťovka, značka která si na nic nehraje

Afri

Ryba musí plavat, a to jednou ve vodě a podruhé v žaludku

Afri

MEZINÁRODNÍ DEN PROTI JADERNÝM ZKOUŠKÁM

Afri

Tento web používá pro svou práci nutné cookies. Souhlasím Číst více

GDPR zásady