Tipy volejte: 773 693 460, pište redakce@prazsky-zpravodaj.cz
09/19/2017

Regionální potraviny je třeba podporovat

„Jsem rád, že i díky této soutěži můžeme podporovat naše regionální výrobce. Lidé by se měli naučit více kupovat naše poctivé české výrobky a nedávat přednost např. laciným a nekvalitním dovozům z Polska. Úroveň našich českých výrobců šla v posledních letech hodně nahoru a lidé si to již začínají uvědomovat a začínají více kupovat kvalitní a čerstvé potraviny z našeho regionu,“ řekl hejtman Řihák při vyhlášení výsledků soutěže.

Hodnocení potravinářských výrobků, kterého se středočeský hejtman rovněž zúčastnil, se uskutečnilo na Krajském úřadě Středočeského kraje 16. ledna 2013. V devítičlenné hodnotitelské komisi zasedali čelní představitelé Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Krajské veterinární správy, Krajské hygienické stanice Středočeského kraje a odborníci Středočeského kraje.

Jako nejlepší pekárenské výrobky byly oceněny Vícezrnná houska a chléb Ovsík pekárny PANE a chléb Kladenský havíř pekárny a cukrárny KOMPEK. V kategorii lahůdky a cukrářské výrobky ocenění získaly pekárna PANE za svůj Špaldový řez s jogurtem a cukrárna ŇAM-ŇAM se svými výrobky Zlaté tiramisu a Charme Panna cotta. V kategorii mléčných výrobků byly oceněny Ovocný tvaroh – citron a limetka a Ovocný tvaroh – lesní plody Polabských mlékáren a čokoládová zmrzlina Bombato cukrárny ŇAM-ŇAM.

V kategorii medových výrobků komise ocenila Včelí farmu Samek hned za tři výrobky – Květový med lipový, Medovicový med lesní a Med květový jarní pastovaný. V kategorii vín ocenění získal Ryzlink rýnský, pozdní sběr, ročník 2008 a Svatý Vavřín, ročník 2008. Obojí z produkce Školního statku Mělník. V kategorii ostatní potravinářské výrobky byl oceněn cukr bílý krupice Camping cukrovaru Tereos TTD.

Facebook komentáře

Zajímá se o dění v Praze, o politiku, kulturu a sport. Má rád lidi, kteří jsou aktivní a mají vlastní názor na život a nebojí se ho sdělit ostatním.