Tipy volejte: 773 693 460, pište redakce@prazsky-zpravodaj.cz
09/19/2017

Dovoz drůbežího masa z Polska i v letošním roce roste

Jako pozitivní trend hodnotí Sdružení drůbežářských podniků skutečnost, že drůbeží maso získalo v loňském roce vyšší podíl na trhu oproti masu hovězímu a vepřovému. Roční spotřeba drůbežího masa činí v současné době zhruba 25 kilogramů na osobu (poslední uzavřené statistiky z roku 2011 mluví o spotřebě 24,5 kilogramu), spotřeba hovězího masa přitom činí 9,1 kilogramu a vepřového masa 42,1 kilogramu na osobu a rok.

Drůbeží maso bylo také v loňském roce ze základních druhů mas v ČR jediné, jehož výroba podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) vzrostla. Zatímco výroba hovězího v roce 2012 klesla o 8,9 procenta a vepřového o 8,8 procenta, výroba drůbežího masa vzrostla o 2,3 procenta.

Celkem se v ČR podle ČSÚ vyrobilo loni 458 329 tun masa, což je o 5,3 procenta méně než v roce 2011. Průměrná spotřeba masa klesla v loňském roce oproti roku 2011 o 0,6 procenta na 78,6 kilogramu na osobu a rok. Zatímco spotřeba drůbežího a vepřového mírně rostla, u všech ostatních druhů mas se spotřeba snižovala.

Facebook komentáře

Zajímá se o dění v Praze, o politiku, kulturu a sport. Má rád lidi, kteří jsou aktivní a mají vlastní názor na život a nebojí se ho sdělit ostatním.